Oferta kursowa - pajeczno

Kursy

Nazwa kursu Cel Liczba godzin Cena Planowana data rozpoczęcia
Szkolenia BHP metodą e-learningu Nabycie / aktualizacja oraz uzupełnienie wiedzy i umiejętności z zakresu BHP.

Szkolenia te przeznaczone są dla:
- pracowników administracyjno-biurowych;
- pracodawców i osób kierujących pracownikami;
- pracowników inżynieryjno-technicznych;
- przedstawicieli handlowych;
- służby medycznej;
- dyrektorów szkół;
- nauczycieli;
- osób przeprowadzających instruktaż stanowiskowy.
- pracowników służby bhp i osób wykonujących zadania tej służby

Liczba godzin: 8 - 32 (uzależniona jest od zajmowanego stanowiska)
16 80 zł TRWA NABÓR
Profesjonalna obsługa klienta

Sposób zakończenia kursu:
Zaświadczenie o ukończeniu kursu
Podstawowym celem kursu jest wytworzenie wsród jego uczestników nawyków profesjonalnej obsługi klientów. Uczestnicy nauczą się m.in.: zasad nawiązywania kontaktów; badania potrzeb klienta; radzenia sobie z zastrzeżeniami; zamykania sprzedaży oraz zasad utrzymywania kontaktów z klientami po sprzedaży. 21 300 zł TRWA NABÓR
Urządzenia, instalacje i sieci elektroenergetyczne ( G1 - SEP) - elektryk

Sposób zakończenia kursu:
Egzamin przed Komisją Kwalifikacyjną powołaną przez Prezesa ZDZ Katowice.
Przygotowanie słuchaczy do egzaminu na uzyskanie świadectwa kwalifikacyjnego w wybranym przez nich zakresie eksploatacji określonych urządzeń, instalacji lub sieci elektroenergetycznych o napięciu do 1 kV lub/i powyżej.
Liczba godzin kursu uzależniona jest od rodzaju uprawnień tj.:
- zakresu czynności (obsługa, konserwacja, remont, montaż, prace kontrolno-pomiarowe)
- rodzaju urządzeń, instalacji i sieci (10 rodzajów)
40 550 zł TRWA NABÓR
Zasady żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych w świetle aktualnych przepisów Celem kursu jest zapoznanie uczestników z zasadami praktycznej realizacji żywienia zbiorowego
w placówkach oświatowo-wychowawczych. Zdobycie wiedzy dotyczącej planowania i sposobów przygotowywania racjonalnych, zbilansowanych posiłków oraz oceny ułożonych jadłospisów zgodnie z wymogami SANEPIDU oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
6 200 zł TRWA NABÓR
Zbrojarz

Sposób zakończenia kursu:
Celem kursu jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie słuchaczy do wykonywania podstawowych robót zbrojarskich, w tym dotyczących: technologii prac zbrojarskich, łączenia oraz montażu zbrojenia, materiałoznawstwa, rysunku zawodowego, zasad bhp w zawodzie zbrojarza. 120 1 300 zł TRWA NABÓR
Praktyczne aspekty realizacji zasad GHP/GMP oraz wdrażania systemu HACCP w zakładzie

Sposób zakończenia kursu:
Zaświadczenie o ukończeniu kursu .
Celem kursu jest przygotowanie uczestników szkolenia do prac w zakresie wdrażania systemu HACCP w swojej firmie. Uczestnicy szkolenia powinni posiadać wykształcenie wyższe w zakresie technologii żywności lub technologii żywienia, towaroznawstwa spożywczego, chemii spożywczej lub kierunków pokrewnych oraz powinni posiadać doświadczenie i wiedzę o działalności swojej firmy. Mogą to być również osoby nie posiadające wyższego wykształcenia, lecz mające bardzo dobre przygotowanie w zakresie technologi żywności. Tematyka szkolenia to główne obszary GHP w zakładzie,
zasady i założenia systemu, zasady przeprowadzania analizy zagrożeń, a także zasady weryfikacji systemu HACCP.
8 150 zł TRWA NABÓR
Pracownik do spraw kadrowych i płacowych

Sposób zakończenia kursu:
Zaświadczenie o ukończeniu kursu .
Celem kursu jest praktyczne zapoznanie uczestników szkolenia z: obowiązującymi przepisami regulującymi prawa i obowiązki pracodawcy i pracownika; organizacją pracy i zakresem obowiązków służ specjalistycznych wykonujących zadania z zakresu spraw kadrowych i finansowych. 105 950 zł TRWA NABÓR
Dzienny opiekun

Sposób zakończenia kursu:
Sprawdziany kontrolne oraz zaliczenie praktyki zawodowej.
Celem szkolenia jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie słuchaczy do wypełniania zadań dziennego opiekuna nad dziećmi w wieku do lat 3.

Kurs przeznaczony jest dla osób pragnących podjąć zatrudnienie jako dzienny opiekun świadczący usługi opieki nad dziećmi w wieku od ukończenia 20 tygodnia życia.

Kurs realizowany jest na podstawie programu nauczania zatwierdzonego przez Ministra Pracy i Polityki Społecznej decyzją nr 69/2016z dnia 4 października 2016r.
160 1 700 zł TRWA NABÓR
Ogrodnik terenów zieleni

Sposób zakończenia kursu:
Zaświadczenie o ukończeniu kursu
Nabycie przez słuchaczy wiedzy i umiejętności niezbędnych do wykonywania prac ogrodniczych przy zakładaniu i pielęgnowaniu terenów zieleni oraz do zaprojektowania zagospodarowania zielenią ogrodów. 80 1 200 zł TRWA NABÓR
Piekarz

Sposób zakończenia kursu:
Zaświadczenie o ukończeniu kursu .
Nabycie przez słuchaczy wiedzy dotyczącej wyposażenia technicznego piekarni oraz umiejętności obsługi podstawowych maszyn i urządzeń piekarniczych, a także korzystania z prostych środków transportu wewnętrznego; wiedzy z zakresu technologii piekarskiej, w tym dotyczącej m.in.: sposobów przygotowywania surowców do produkcji, oceny organoleptycznej wyrobów piekarniczych, pomocniczych czynności wykonywanych przy sporządzaniu ciast, ręcznego dzielenia i kształtowania ciasta na podstawowe asortymenty pieczywa, magazynowania pieczywa i przygotowania go do ekspozycji. 136 780 zł TRWA NABÓR