Oferta kursowa - pajeczno

Kursy

Nazwa kursu Cel Liczba godzin Cena Planowana data rozpoczęcia
Artystyczne szycie firan

Sposób zakończenia kursu:
Zaświadczenie o ukończeniu kursu
Uczestnicy nabędą umiejętność rozpoznawania materiałów, z których szyje się firany, umiejętność zaprojektowania oraz artystycznego uszycia firan. 100 1 400 zł 25.03.2019
Zapisz się
Kucharz Celem kursu jest zapoznanie uczestników kursu z zagadnieniami dotyczącymi m.in.: planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. 120 1 400 zł 25.03.2019
Zapisz się
Obsługa komputera i Internetu (dla potrzeb własnych lub prac biurowych) Celem kursu jest nabycie przez słuchaczy podstawowych umiejętności dot. obsługi komputera w zakresie: przetwarzania tekstów (Word); pracy z arkuszem kalkulacyjnym (Excel); tworzenia prezentacji (Power Point); korzystania z Internetu.

50 500 zł 27.03.2019
Zapisz się
Szkolenia BHP metodą e-learningu Nabycie / aktualizacja oraz uzupełnienie wiedzy i umiejętności z zakresu BHP.

Szkolenia te przeznaczone są dla:
- pracowników administracyjno-biurowych;
- pracodawców i osób kierujących pracownikami;
- pracowników inżynieryjno-technicznych;
- przedstawicieli handlowych;
- służby medycznej;
- dyrektorów szkół;
- nauczycieli;
- osób przeprowadzających instruktaż stanowiskowy.

UWAGA:
Liczba godzin: 8 - 16 (uzależniona jest od zajmowanego stanowiska)
8 40 zł TRWA NABÓR
Profesjonalna obsługa klienta

Sposób zakończenia kursu:
Zaświadczenie o ukończeniu kursu
Podstawowym celem kursu jest wytworzenie wsród jego uczestników nawyków profesjonalnej obsługi klientów. Uczestnicy nauczą się m.in.: zasad nawiązywania kontaktów; badania potrzeb klienta; radzenia sobie z zastrzeżeniami; zamykania sprzedaży oraz zasad utrzymywania kontaktów z klientami po sprzedaży. 21 300 zł TRWA NABÓR
Szkolenia BHP metodą e-learningu Nabycie / aktualizacja oraz uzupełnienie wiedzy i umiejętności z zakresu BHP.

Szkolenia te przeznaczone są dla:
- pracowników administracyjno-biurowych;
- pracodawców i osób kierujących pracownikami;
- pracowników inżynieryjno-technicznych;
- przedstawicieli handlowych;
- służby medycznej;
- dyrektorów szkół;
- nauczycieli;
- osób przeprowadzających instruktaż stanowiskowy.

UWAGA:
Liczba godzin: 8 - 16 (uzależniona jest od zajmowanego stanowiska)
16 80 zł TRWA NABÓR
Urządzenia, instalacje i sieci elektroenergetyczne ( G1 - SEP) - elektryk

Sposób zakończenia kursu:
Egzamin przed Komisją Kwalifikacyjną powołaną przez Prezesa ZDZ Katowice.
Przygotowanie słuchaczy do egzaminu na uzyskanie świadectwa kwalifikacyjnego w wybranym przez nich zakresie eksploatacji określonych urządzeń, instalacji lub sieci elektroenergetycznych o napięciu do 1 kV lub/i powyżej.
Liczba godzin kursu uzależniona jest od rodzaju uprawnień tj.:
- zakresu czynności (obsługa, konserwacja, remont, montaż, prace kontrolno-pomiarowe)
- rodzaju urządzeń, instalacji i sieci (10 rodzajów)
40 550 zł TRWA NABÓR
Zbrojarz

Sposób zakończenia kursu:
Celem kursu jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie słuchaczy do wykonywania podstawowych robót zbrojarskich, w tym dotyczących: technologii prac zbrojarskich, łączenia oraz montażu zbrojenia, materiałoznawstwa, rysunku zawodowego, zasad bhp w zawodzie zbrojarza. 120 1 300 zł TRWA NABÓR
Zasady żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych w świetle aktualnych przepisów Celem kursu jest zapoznanie uczestników z zasadami praktycznej realizacji żywienia zbiorowego
w placówkach oświatowo-wychowawczych. Zdobycie wiedzy dotyczącej planowania i sposobów przygotowywania racjonalnych, zbilansowanych posiłków oraz oceny ułożonych jadłospisów zgodnie z wymogami SANEPIDU oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
6 200 zł TRWA NABÓR
Praktyczne aspekty realizacji zasad GHP/GMP oraz wdrażania systemu HACCP w zakładzie

Sposób zakończenia kursu:
Zaświadczenie o ukończeniu kursu .
Celem kursu jest przygotowanie uczestników szkolenia do prac w zakresie wdrażania systemu HACCP w swojej firmie. Uczestnicy szkolenia powinni posiadać wykształcenie wyższe w zakresie technologii żywności lub technologii żywienia, towaroznawstwa spożywczego, chemii spożywczej lub kierunków pokrewnych oraz powinni posiadać doświadczenie i wiedzę o działalności swojej firmy. Mogą to być również osoby nie posiadające wyższego wykształcenia, lecz mające bardzo dobre przygotowanie w zakresie technologi żywności. Tematyka szkolenia to główne obszary GHP w zakładzie,
zasady i założenia systemu, zasady przeprowadzania analizy zagrożeń, a także zasady weryfikacji systemu HACCP.
8 150 zł TRWA NABÓR